Onze keurmerken

Milieuverantwoord en duurzaam


Duurzaam gekweekte ASC en MSC vis

MSC vis

Het merendeel van de producten van Adri & Zoon zijn voorzien van het MSC (Marine Stewardship Council) keurmerk. Dit wordt alleen gegeven op visproducten die door duurzame visserij verkregen zijn. Dit houdt in dat de leefomgeving van de MSC vis wordt behouden, er wordt niet overbevist en de bodem wordt niet beschadigd. De MSC vis is daarmee een duurzame vis die de leefomgeving niet beschadigt. Voorbeelden van een MSC vis zijn bijvoorbeeld de haring, de kabeljauw of de duurzame zalm.

ASC vis

Naast MSC vis zijn een deel van de producten ook voorzien van een ASC keurmerk. Een ASC vis is een vis die duurzaam gekweekt is. Hierbij staat het dierenwelzijn van de duurzame vis erg hoog. Bij ASC vis wordt gelet op de waterkwaliteit, leefruimte en stressvermindering. Daarmee wordt je bij Adri & Zoon altijd verzekerd van duurzame vis.

Breed assortiment

Groot assortiment duurzame vis bij Adri & Zoon

Als duurzame visgroothandel heeft Adri & Zoon een groot assortiment aan duurzame vis. Zo heb je altijd het visproduct wat je zoekt van topkwaliteit die duurzaam gekweekt is. Onze Noordzeeschol is bijvoorbeeld 100% onbehandeld gevangen met respect voor de natuur. Dit doen we met een uniek Ekofisch innovatiesysteem. Verder hebben we vele duurzame vis zoals duurzame zalm, kabeljauw, tong, garnalen, mosselen en nog vele andere duurzame visproducten.

Duurzame zalm

In ons assortiment duurzame vis is vooral onze duurzame zalm speciaal. Zalm is de meest gekochte vis van Nederland. Daarom vindt Adri & Zoon als zalm groothandel het belangrijk dat de vissoort behouden wordt en er gelet wordt op het milieu verantwoord vangen van de zalm. Adri & Zoon houdt met al deze onderdelen rekening, wat onze zalm een duurzame zalm maakt. Dit blijkt ook uit het feit dat onze zalm het MSC keurmerk mag dragen.

Zeker Zeeuws Mosselen

De mosselen uit ons assortiment zijn bekroond met het Zeker Zeeuws keurmerk. Dat geeft aan dat de mosselen volgens bepaalde normen op duurzame wijze zijn gekweekt. Op deze manier bieden wij onze klanten eerlijke, zuiver, kwalitatief hoogstaande en duurzame vis aan. Bekijk ons assortiment voor onze duurzame mosselen.

Duurzame vis
Duurzaam gevangen vis

Alle duurzame vis voor jou

Adri & Zoon - verantwoorde duurzame vis


Bij Adri & Zoon vind je verantwoorde duurzame vis die je met een gerust hart kan aanbieden aan jouw klanten. Onze duurzame vis wordt op milieuvriendelijke wijze gevangen of gekweekt. Naast het vangen van kwalitatief hoogstaande, duurzame vis zorgen we er ook voor dat de verpakking met behulp van recycling geproduceerd wordt. Hierbij letten we op een hogere productkwaliteit en langere houdbaarheid. De belangrijkste uitgangspunten zijn milieu, kwaliteit, minder derving bij de klant en een vermindering van bacterieel bederf.

SGS Certificering

Sinds september 2023 zijn wij SGS gecertificeerd. Dat houdt in dat ons verpakkingsproces getest is. De SGS heeft geconstateerd dat wij op een duurzame manier al onze producten verpakken. Dit certificaat gaat niet alleen over verpakken zelf, maar ook over het sorteren, fileren en proportioneren van onze visproducten.

BEKIJK ONZE CERTIFICERING