26 maart 2024

LIMA Oyster: sculpted by the sea


Onze reis begon eind 2022. Moeder en dochters besloten op avontuur te gaan naar Frankrijk. Aan de prachtige kust van Normandiรซ ontdekten ze oesterkweker Josรฉ met dezelfde passie. Een vader en zoon-duo die oesters met liefde en toewijding kweekt. Samen hadden ze het over ๐ฏ๐ž๐ซ๐ซ๐š๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง๐๐ž ๐ฌ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง en de ๐ฎ๐ข๐ญ๐ฆ๐ฎ๐ง๐ญ๐ž๐ง๐๐ž ๐ค๐ฐ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ, waardoor Lima tot stand kwam.

Bij Lima draait alles om de ๐ก๐จ๐จ๐ ๐ฌ๐ญ๐ž ๐ค๐ฐ๐š๐ฅ๐ข๐ญ๐ž๐ข๐ญ oesters. De oesters worden met de grootste zorg geselecteerd en gekweekt op tafels aan de kust bij Isigny in Normandiรซ. Elke oester die het ๐‹๐ข๐ฆ๐š-๐ฌ๐ญ๐ž๐ฆ๐ฉ๐ž๐ฅ draagt is een โ€˜spรฉcialeโ€™ oester. Dit betekent een oester met een ๐ก๐จ๐จ๐  ๐ฏ๐ฅ๐ž๐ž๐ฌ๐ ๐ž๐ก๐š๐ฅ๐ญ๐ž en een ๐ฎ๐ง๐ข๐ž๐ค๐ž, ๐ณ๐ข๐ฅ๐ญ๐ž en toch ๐ฏ๐ž๐ซ๐Ÿ๐ข๐ฃ๐ง๐๐ž ๐ฌ๐ฆ๐š๐š๐ค. De essentie van de Normandische kust wordt hiermee weerspiegeld.

Waar Adri & Zoon staat voor de mannen van de familie, vertegenwoordigt Lima ๐๐ž ๐ฏ๐ซ๐จ๐ฎ๐ฐ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐Ÿ๐š๐ฆ๐ข๐ฅ๐ข๐ž. Moeder Inge gaf de passie van oesters mee aan haar dochters.

Bij Lima geloven we dat elk moment een kunstwerk op zich is. Dus waarom zou je niet van een heerlijke oester genieten terwijl je samen speciale momenten viert? Duik in onze wereld van kwaliteit. Een hippe beleving; ๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ผ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€.